Robert de Niro va prezenta un film CELEBRU al lui Martin Scorsese, într-o nouă versiune

Robert de Niro va prezenta un film CELEBRU al lui Martin Scorsese, într-o nouă versiune

Actualitate, Cultura 0 Comment 21

Ceremonia de deschidere a Festivalului de film de la Sarajevo, care va avea loc vineri, va fi dedicată celebrului actor Robert De Niro, care va primi un premiu pentru întreaga carieră, scrie agenția Reuters citată de Agerpres.

La ceremonia de deschidere, De Niro va prezenta filmul regizat de Martin Scorsese ”Taxi Driver”, care va fi proiectat într-o versiune complet digitală, la 40 de ani de la lansare, și din distribuția căruia a făcut și el parte.

Regizorul britanic Stephen Frears, care va fi de asemenea distins cu un premiu pentru contribuția sa extraordinară la arta cinematografică, va prezenta cel mai recent film al său, ”Florence Foster Jenkins”.

Festivalul de film de la Sarajevo va include proiecția a 222 de filme din 61 de țări și organizatorii se așteaptă la un public de circa 100.000 de persoane. Principalul premiu al festivalului este ”Inima orașului Sarajevo”. Juriul internațional este prezidat de regizorul palestinian Elia Suleiman.

Două filme regizate de cineaști români, ‘Câini”, de Bogdan Mirică, și ”Inimi cicatrizate”, de Radu Jude, au fost selectate în competiția oficială de lungmetraje a Festivalului de Film de la Sarajevo (Bosnia și Herțegovina), ajuns la cea de-a XXII-a ediție, ce va avea loc în perioada 12-20 august.

Daca iti place trimite mai departe:

Author

Leave a comment

Back to Top