Toamna se numără…kilogramele.

Toamna se numără…kilogramele.

Life 0 Comment 6

Toamna este momentul perfect pentru a lansa un regim de dietă şi de fitness .

Chiar şi vremea mai puţin călduroasă poate servi ca o sursă de inspirație pentru a fi activ și a manca mai sănătos . Este momentul perfect al anului pentru a parcurge un traseu montan, sau a musca dintr- un mar crocant , delicios.. Doar să respiri aerul proaspăt de toamnă te face să te simţi mai sănătoasă .

Consumul de fructe şi legume în acest sezon are un gust mai bun datorită aromelor de vârf. De exemplu un dovleac este prea mare pentru a fi folosit doar la o placintă . Ce zici de supă de dovleac , seminţe de dovleac prăjite, sau chiar un piure de dovleac ?

Varza, conopida, broccoli, roşiile, morcovii, au un puternic efect protector asupra mucoaselor, în special al sistemului respirator şi digestiv, fiind prin aceasta adevăraţi paznici ai acestor organe împotriva cancerului, a ulcerelor sau a diverselor infecții. Bogate în nutrienţi antioxidanţi ca beta-carotenul, vitamina C sau seleniul, aceste legume protejează organismul de toate toxinele absorbite din mediul poluat.

Hreanul a fost întotdeauna remarcat pentru proprietăţile sale digestive, în special în bucătăria balcanică. Se spune chiar că însuşi Confucius îl utiliza la fiecare masă. Ceapa ajută la curăţarea congestiilor şi la eliminarea excesului de mucus din tractul digestiv. Dar probabil că cel mai benefic dintre toate este usturoiul, cel care a fost utilizat de mii de ani în întreaga lume, nu numai pentru efectele sale culinare atât de apreciate, dar mai ales pentru bine cunoscutele sale calităţi curative.

Dacă pieţele sunt pline şi ne îndeamnă sub toate formele să alegem produse sănătoase pentru organism, de ce să nu dăm o fugă la piaţă şi să ne întoarcem cu sacoşa plină de sănătate? Asta ca să nu mai spun cât de mulţumiţi ar trebui să fie cei care nu au decât să facă un drum în grădină şi să plece cu o mână de sănătate…

Daca iti place trimite mai departe:

Author

Leave a comment

Back to Top